MENIU

Moroșanu Adrian:
+40 727 603 890

Termostat special incubator – eleveioză

Termostatul eleveiozei Mustang, pentru creșterea puilor de pasăre, purceilor sau alte animale, este dispozitivul electronic cel mai important din componenta eleveiozei. Acest termostat electronic, menține temperatura și ventilația constantă în interior și sub eleveioză.

Eleveioza fiind un dispozitiv de încălzire radiant cu paravan de protecție, modernizat de noi, cu becuri și termostat electronic cu senzor de temperatură.

Caracteristici tehnice:

  • Tensiunea de alimentare: : 230 Volți curent alternativ
  • Puterea totală exprimată în Wați: 250 Wați (becuri 4 x 60W sau 2 x 100W infraroșu)
  • Ieșire ventilator electric 220Vca: Viteza curentului de aer max. 0,15 m/sec.
  • Intrare control: Senzor de temperatură NTC
  • Vizualizare impuls: Led roșu
  • Reglaj manual temperatură: Potențiometru multitura
  • Domeniul de temperatură: 20 > 42 grade C
  • Domeniul de histerezis: 0,5 grade C.

Montaj și punere în funcțiune

Punerea în funcțiune se face foarte simplu: se montează prin lipire cu adeziv special tip „BIZON” pe carcasa eleveiozei, introducând firele de conexiune printr-un orificiu sau gaură în interiorul eleveiozei. împreună cu senzoru de temperatură, senzorui se montează la jumătatea distanței dintre becuri fără ca acesta să atingă partea metalică a eleveiozei. Se leagă firele becurilor serie paralel adică două câte două dacă sunt patru becuri de 60 W sau serie 2 becuri de 100 W Se leagă și firele la ventilatori electric. Acest ventilator trebuie să tragă aerul din interior spre afară. Se cuplează la rețeaua de tensiune electrică 220 Volți, și se așteaptă atingerea temperaturii dorite. Dace această temperatură este prea mică, se rotește 1-2 ture potențiometrul de „reglaj temperatură” în sensul acelor de ceasornic. Dacă temperatura a trecut de cea dorită se rotește potențiometrul de „reglaj temperatură, invers acelor de ceasornic. Se controlează stabilitatea temperaturi prin citirea repetată din stert în sfert de ora până când sunteți convins că areasta s-a stabilizat. Becurile trebuie să se aprindă intermitent menținând o căldură constantă.

Schița de legare becuri:

2 Becuri

4 Becuri

ELEVEIOZE PENTRU PUI DE PASĂRE ȘI ANIMALE – Mustang 600

Eleveoza este un dispozitiv de încălzire radiant cu paravan de protecție, modernizat de noi, cu becuri și termostat electronic cu senzor de temperatură. Vechile eleveoze foloseau butelia cu gaz butan, regulatorul de gaz, furtun termostat și arzător. Dezavantaiul eleveozei pe gaz butan este riscul în exploatare și consumul mare ( între 61 – 386 gr./oră), perioada de golire a unei buteli la 2-3 zile. În unele țări încă se mai folosesc acolo unde nu există curent electric. Eleveozele se folosesc la creșterea puilor „orfani” de pasăre a puilor de animale domestice sau sălbatice.

 

În câteva rânduri, voi face referire la pui de prepeliță japoneză, unde clima în țara de origine este mai caldă, mai umedă și cu mai multă lumină, fapt pentru care becurile au și această importanță pe lângă căldura dată.

Pui de prepeliță mici (de o zi), aduși din incubator, trebuie să găsească la nivelul pardoseli, din adăpost sau din cușcă, o temperatură de 40 – 37 °C; aceasta se scade în cea de-a doua săptămână la 35 – 32 °C și în cea de-a treia săptămână la 28 – 25 °C pentru ca din a patra săptămână să ajungă la pui, de sus în jos, pentru a încălzit mai bine zona spinării lor care, prin pielea subțire și puful mărunt, nu asigură decât o foarte slabă protejare a plămânilor.

În realizarea practica încălzirii puilor în primele trei săptămâni de viață, la creșterea pe sol, trebuie să se evite atât contactul cu focalizarea temperaturii din mijlocul eleveozei, pentru aceasta, am luat măsura protejării cu un paravan de protecție și dispersiei căldurii.

Lumina este în mod deosebit importantă pentru viața prepelițe, care este cea mai sensibilă specie de păsări la lumină, durata ca și intensitate a iluminării, putând influența în mod deosebit atât creșterea, cât și numărul de ouă produse sau durata perioadei de ouat intens.

Tineretul de înlocuire are nevoie la început (1-35 zile) de perioade scurte de lumină (8-10 sau cel mult 12 ore) pentru că aceasta să crească la 14-15 ore în următoarele două săptămâni (36 – 49 zile). Dacă pe timpul zilei, folosiți lumina naturală, trebuie să aveți cel puțin 1/5 mărimea ferestrei din podeaua încăperii, ca ele să aibă lumină suficientă, iar noaptea să suplimenteze cu lumină electrică artificială.

Descriere și funcționare:

Are forma unui con cu vârful tăiat pentru auto-ventilație, în formă de pâlnie cu baza mare de 1100 mm, sub care sunt patru becuri cu incandescență de 60 W fiecare. În fața becurilor este montat un ecran de protecție capabil să disperseze căldura, dar nu și lumina produsă de cele 4 becuri. Controlul temperaturii este asigurat de termostatul electronic prin senzorul de temperatură amplasat pe pardoseală la o distanță de 5 cm de aceasta. Pâlnia eleveozei fiind ridicată cu patru brațe de lanț și agățat în cârligul de susținere al suportului de prindere de pe tavan, la înălțimea convenabilă, deasupra lăzii sau perimetrul lui în care se găsesc pui.

Punerea în funcțiune se face foarte simplu: se montează deasupra pardoseli, pe un suport în poziție verticală senzorul de temperatură, cat mai aproape de centrul eleveozei, lângă care se pune un termometru de cameră. Se cuplează la temperatura de tensiune electrică 220 Volți, și se așteaptă atingerea temperaturii dorite. Dacă această temperatură este prea mică, se rotește 1 – 2 ture.

Ai nevoie de acest produs?
Contactează-ne!