MENIU

Moroșanu Adrian:
+40 727 603 890

Sperietori de păsări și animale sălbatice

Mustang 19

PERMANENT ACUSTIC
– se folosesc în afara zonelor de locuit

Mustang 20

PERMANENT ACUSTIC
– temporizator incorporat
– se folosesc în afara zonelor de locuit

Mustang 21

CU ULTRASUNETE
– temporizator incorporat
– speciale pentru domeniul casnic

Mustang 22

ACUSTIC ȘI ULTRASUNET
– mixt
– temporizator de ultimă generație incorporat

Mustang 19

PERMANENT ACUSTIC – se folosesc in afara zonelor de locuit;

 • PUTEREA ZGOMOTULUI – foarte puternic > 90 dB
 • ADAPTABILE LA UN TEMPORIZATOR – (vezi Temporizator Universal)

Date tehnice:

– Tensiunea de alimentare: – in camp deschis unde nu exista energie electrica se foloseste o baterie auto de 12 volti unde pe tirul de (+) plus se leaga in serie o rezistenta de 22 ohmi.
– Alimentare cu energie conventionala, obtinuta din energia solara fie eoliana
– Alimentare din reteaua de 220 volti prin alimentator special 12 volti (se achizitioneaza separat)
– Alarma acustica indicatoare: dif.piezo
– Volume: aprox. 90 dB (A)
– Plastic material: PC
– Greutate: aprox. 120g
– Consum in starea de veghe: 8 mA.
– Consum in stare de alarmare 35 mA
– Temperatura de functionare: -16°C pana la +75°C.

Importanta acestei SPERIETORI:

Sperietoarea este folosita in diverse scopuri, cu o importanta extrem de deosebita, intru-cât prin vigilenta de care da dovada, alunga pasarile sau animalele salbatice care ataca culturile agricole, pun in pericol viata si sanatatea altor animale de lânga casa, cât si viata albinelor. De exemplu o prigorie, pasarea care manânca intr-o singura zi intre 50 si 100 de albine, graurii, mierlele, cotofenele, sticletii, si multe alte pasari ca acestea, distrug cantitati însemnate de culturi cum ar fi: floarea soarelui si tot ce produce samanta, strugurii si tot ce produc boabe, pom fructiferi, ciresii in special cei de luna mai-iunie, iar lista de exemple poate continua. De asemenea animalele salbatice cum ar fi: ursii, lupii, porcii mistreti, vulpiile, viezurii si altele, pot distruge fara lege culturile si pot pune in pericol viata animalelor domestice. Unele specii sunt protejate de lege si nu pot fi stârpite, ranite, chinuite sau izolate. Singura aparare ar fi alungarea acestora cu ajutorul acestor sperietori – adevarate generatoare de panica. Ele au fost create din nevoia de a elimina pagubele zilnice din ultima vreme, pierderile de vieti de animale, de bunuri materiale, de albine, si in special al culturilor de vita de vie, pomi fructiferi si altele.

Acest produs a fost premiat de 4 ori in anul (2009)

RECOMANDARI DE FOLOSIRE:

Acest tip de sperietoare se foloseste de regula in camp deschis, in livezi sau in padure, departe de zonele de locuit sau de locatii unde zgomotul produs deranjeaza confortul persoanelor, al vecinilor sau altor vietati protejate prin legea Mediului.

Principiul de functionare:

Sperietoarea functioneaza cu energie electrica de 9 Volti, intr-o permanenta stare de veghe. Pentru a mari perioada de temporizare, se recomanda un temporizator care se alimenteaza dintr-un acumulator auto de 12 Volti curent continuu sau la 220 de Volti daca exista aceasta posibilitate. Temporizatorul se comercializeaza separat. Importanta acestui temporizator este de a stabili durata de panica si durata de veghe. De obicei eu le reglez la 2 minute de veghe si 10-15 secunde panica, dupa care temporizarea se repeta, dar temporizatoarele pe care le construiesc sunt de tipul universal cu iesirea activa pe 9 sau 12 Volti curent continuu avand avantajul ca sperietorile pot functiona punand in functiune si alte automatizari cum ar fi de pilda: – un sistem de antifurt sau o bariera de unde infrarosii. Tot la temporizator am lasat posibilitatea de reglare a timpului in secunde, minute, ore (max. 10 ore), cât si reglajul intensitatii de lumina, adica numai pe perioada de zi sa panicheze, sau numai pe perioada de noapte. De aceea este bine atunci când se comanda o astfel de sperietoare trebuie specificat: – pentru ce tip de cultura, zona de relief, ce fel de pasari, sau animale, ce conditii de functionare se cer, etc. Pentru mai multe detalii, consultati si prospectul temporizatorului universal care contine si instructiunile de amplasare, montaj si functionare.

Vezi pagina: TEMPORIZATOR UNIVERSAL.

Sunetul acestei sperietori poate pune pe fuga orice pasare sau animal cu auzul fin, puterea de zgomot generata cuprinde 250 mp in câmp deschis. Pentru 600 de mp, am folosit 3 sperietori, la 1000 mp am folosit 6 sperietori la un singur temporizator. Montajul se face in zig-zag, sau prin tatonare, la preferinta utilizatorului. Pentru suprafete mari, aceste sperietori se pun la o distanta de cel putin 0,40 metri fata de suprafata solului pe marginea culturii in cazul animalelor salbatice cum ar fi mistretii sau alte animale. Iar in cazul suprafetelor mari unde sunt dese atacurile pasarilor ca in cazul graurilor, aceste speritori se pun la o distanta cat mai aproape de fructele sau cultura cea mai coapta sau locul unde a fost inceput atacul pasarilor.

Sperietoarea pe timpul functionarii nu se va tine acoperita pentru a nu se infunda orificile de degajare e sunetului.

ATENTIE !!!

Feriti sperietoarea de caderea directa a ploii – puneti macar deasupra ei o bucata de tabla sau plastic rezistent la apa.

Avantaje in plus

 • sunt Ecologice
 • nu afecteaza mediul inconjurator
 • nu necesita personal calificat pentru montare sau intretinere
 • nu necesita alte materiale consumabile
 • sunt mici si nu ocupa mult spatiu
 • au o fiabilitate ridicata, o durata de viata de peste 5 ani
 • consum neglijabil de energie electrica
 • cel mai scazut pret de pe piata
 • cele mai bune rezultate fata de cele concurente
 • sunt foarte necesare in zilelor noastre

Se monteaza cu doua suruburi pe un suport de lemn sau sub o tabla sau plastic cu ajutorul a doua coltare in diferite locuri ale culturi, stupinei, pescariei, livezii sau podgoriei.

Pentru a întelege legarea firelor de alimentare care nu trebuie ca se inverseze plusul (+) firul cu dunga rosie sau culoare deschisa, cu minusul (-), instalatia va fi facuta de noi, cu fire scurte de legatura, urmând ca utilizatorul sa prelungeasca firele dupa dorinta cu respectarea celor doua polaritati + si –

Firul cu dunga rosie sau culoarea deschisa este plusul (+).

Orice interventie neautorizata in interiorul aparatului poate duce la dezechilibrarea sa, cu scoaterea din garantie si functionare necoresounzatoare.

Ai nevoie de acest produs?
Contactează-ne!