MENIU

Moroșanu Adrian:
+40 727 603 890

Sperietoare de mistreți

Date tehnice:

Tensiunea de alimentare minima: 9 Volti c.c.,
Tensiunea de alimentare maxima: 12 volti c.c.
Sursa Acustica: Piezo Primary intermitent,
Volume: aprox 85 dB (A) la 20 m,
Sursa Ultrasonica: Piezo Primary – emitter KPEG,
Volume: aprox 132 dB (A) la 10 m,
Durata temporizari: aprox. 3 sec. acus. / 18 sec. us.
Dimensiunile carcasei: 110 x 45 mm,
Plastic material: PC, Greutate; 100 g,
Consum in starea de veghe: 25 – 40 mA.
Temperatura de functionare: -25 – 85 grade C

Sperietoarea de mistreti Mustang 25 este un dispozitiv electronic cu doua ramuri de frecvente, realizate intr-un anume fel, incat acestea sa formeze un spectru sonor care mistretilor le face creirii „varza” punandu-i pe fuga.

Din experientele facute pana acum am constatat ca atunci cand mistretul se sperie trecand printr-un loc, acesta va evita sa mai treaca inca o data prin acel loc. Mistretul are, atat mirosul, cat si auzul foarte fine . Vazul, in schimb este mai slab, sesizand bine doar obiectele in miscare. Are, cum v-am mai spus, insa o memorie aparte a locului astfel incit descopera foarte usor orice detaliu nou aparut in peisaj.

In România mistreti populeaza padurile, incepând cu Delta si Lunca Dunarii, pâna în desisurile Carpatilor. Este colorat negru – cafeniu. Scoate sunete foarte asemanatoare celor ale porcilor domestici. Colinda in turma padurile si culturile agricole de la marginea acestora. Produce stricaciuni in special in lanurile de porumb si cartofi. Poate ataca omul, de aceea intâlnirea cu aceste animale trebuie evitata. Sperietorile de mistreti sunt gandite incat sa-tina cat mai la distanta de culturi in special cea de porumb. An de an porcii mistreti fac ravagii in agricultura din ce in ce mai mari.

Iata cateva exemple: Invazia mistretilor în judetul Galati

  • Fermierii din judet sunt terorizati de mistreti. Distrugerile produse de râmatori la Suceveni sunt estimate la peste 3,5 miliarde de lei vechi
  • Pagube si la Barcea, Mastacani sau Tudor Vladimirescu*, Mistretii s-au „specializat” in distrugerea culturilor de porumb.

In zonele deluroase ale judetului Arad agricultorii au inceput sa aiba deja necazuri, si in acest an, cu pagubele provocate de animalele salbatice. Culturile de porumb, de curand insamantate, sunt „vizitate” de mistreti, care scormonesc randurile in cautarea boabelor. Dand dovada de o dexteritate deosebita, mistretii reusesc sa culeaga direct din pamant porumbul insamantat lasand in urma lor doar santuri goale, pe urmele semanatorii, spre disperarea oamenilor.

In comuna Petris, taranii sunt nevoiti sa-si pazeasca culturile si sunt suparati foc. Ianc Petru, care este unul dintre pagubiti, ne-a declarat: „Am insamantat 50 de ari de porumb, acum doua zile, iar cand am mers astazi sa vad locul am ramas cu gura cascata. Mistretii scormonisera toate randurile de porumb si mancaseria boabele insamantate.

Asa ceva n-am mai vazut niciodata.

Mustang Electronic a venit si de aceasta data cu acest tip de sperietori care are o istorie plina de peripetii, in timpul testelor pe aceste animale. Sperietorile de mistreti au fost adaptate in asa fel incat ele sa poata functiona cu aceeasi tensiune de alimentare, nepericuloasa de 9 Volti curent continuu, tensiune ideala pentru o functionare perfecta, find si una dintre secrete. Alte tipuri de sperietori folosesc alte tipuri de „energii” ca cea solara de exemplu, dar acestea au pierdut concursul de creatie si inventivitate de anul trecut din Adelaide (Australia), tocmai din cauza tensiuni neliniare, si poate ca le-au incercat pe canguri si nu pe mistreti.

Pentru culturile agricole care sunt la margine, mai ales cu padurea, sperietorile de mistreti se monteaza pe marginea culturii respective la minim 100 de metri una de alta, la o inaltime de aproximativ 0,5 metrii, pentru a nu se obtura sunetul produs de burieni sau plantele de cultura.

Nu le complicati cu tot felul de automatizari: bariere in infrarosu, deoarece atunci cand turma de mistreti intretaie bariera, punand in functiune speritoarea, acestia fug in interiorul culturi, culcand tot in calea lor. Deasemenea nu montati senzori de noapte/zi, dearece e posibil ca mistretii sa vina ziua sa atace, cand aceasta este decuplata sau e posibil ca pe sensor sa se depuna praf si acesta sa nu mai functioneze deloc. Sperietorile de mistreti Mustang 25 au temporizare de scurta durata care odata alimentate, funtioneaza atat pe timpul zilei cat si al noptii, tinanc porcii mistreti la distanta, acestia renuntand sa mai „serveasca masa” de la dumneavoastra, multumindu-se sa mearga la vecini sau in alta parte. Printre nenumaratele avantaje pe care aceste sperietori de mistreti le au, una dintre ele este ca apara in proportie de 100% cultura de aceste animale salbatice.

Ai nevoie de acest produs?
Contactează-ne!