MENIU

Moroșanu Adrian:
+40 727 603 890

Ovoscop pentru ouă de pasăre – găină, rață, curcă, prepeliță și alte păsări domestice de rasă și exotice

Ovoscopul este aparatul utilizat în avicultură pentru urmărirea dezvoltării embrionului în timpul incubației. Cu ajutorul ovoscopului se elimină pierderile, ouăle necorespunzătoare pentru incubat find ușor depistate.

Metoda încercării prin transparență:

Pentru a stabili prospețimea oului întreg fără a-l sparge, examinarea se face prin ovoscopare. Examinarea oului la ovoscop dă rezultate deosebite de concludențe privind prospețimea.

Ouăle foarte prospete au camera de aer foarte mică. Pe măsură învechirii, camera de aer se mărește și devine mobilă. Interiorul ouălor prospete este limpede, gălbenușul este întreg, așezat în centru și apare o umbră fără contur precis. Pe măsura alterării, gălbenușul devine vizibil, este mobil sau poate fi fixat pe coajă.

La ouăle infectate se pot observa colonii de mucegai sau bacteri pe membranele cochilifere, sub formă de pete de culoare închisă sau chiar negre. Aceste ouă sunt scoase din circuitul economic, ele reprezentând un real pericol de infectare, inclusiv al mediului.

În urma desfășurării proceselor de respirație sau degradare, substanțele componente sunt hidrolizate sau chiar oxidate. Din aceste motive, camera de aer crește, iar ouăle își reduc densitatea, în funcție de prospețime și ca urmare, ocupă poziții diferite într-un vas cu apă rece sau în soluție de sare de diferite concentrații.

În timpul procesului de incubație se verifică periodic comportamentul anatomic și fiziologic al embrionului cu acest ovoscop. Mustang Electronic poate produce ovoscoape monoalveolare (cu o singură alveolă).

Datele tehnice ale ovoscopului MUSTANG 10

  • Tensiunea de alimentare: 230 volți
  • Sursa de lumina cu bec E27: 40 wati
  • Lumina reglabilă poz. 0: 80 lx.
  • Lumina reglabilă poz. 1: 60 lx.
  • Lumina reglabilă poz. 2: 40 lx.
  • Lumina reglabilă poz. 3: 20 lx.
  • Dimensiuni de gabarit 80 x 90 x 200 mm:
  • Greutate: aprox. 250g
  • Culoare: alb
  • Carcasă plastic: PVC10

Principiul de funcționare:

Se poziționează potențiometrul pe poziția 1 sau 0 și se introduce în priza de curent alternativ de 220 volți. Se așează oul cu vârful în jos sau culcat și se reglează lumina după dorință. De preferat, ca în locul unde se face ovoscoparea să fie întuneric.

Atenție!!! Nu lăsați copiii să se joace sau să pună mâna pe ovoscop – pericol de electrocutare.

Folosiți-l după regulile scrise în instrucțiunile de folosire. orice abateri de la aceste reguli, Mustang electronic nu își asumă riscul. Nu modificați puterea becului care nu trebuie să fie mai mare de 40 V (pentru ouăle de găină).

Nu lăsați ovoscopul pornit și faceți alte treburi, încât acesta se poate încălzi excesiv și poate lua foc. Nu folosiți materiale inflamabile sau explozive în apropiere.

Pentru orice nelămurire sau problemă tehnică, contactați de Urgență producătorul telefon service: 0727 6038 90.

Mustang Electronic vă mulțumește că ați ales produsul nostru, și vă dorește multă prosperitate.

Posibile defecte ale ouălor de găină vizibile la ovoscopare.

Ai nevoie de acest produs?
Contactează-ne!