MENIU

Moroșanu Adrian:
+40 727 603 890

Dispozitiv pentru alungarea și îndepărtarea reptilelor

Date tehnice:

  • Tensiunea de alimentare 9 Vcc. (Din alimentator specializat cu tensiune 220V – 9 Vcc. bine filtrata si stabilizata)
  • Tensiune proprie din baterie de 9 volti de calitate, insa pentru o perioada de max. 12 ore de functionare,
  • Tensiune auxiliara de la bateria auto 12 volti sau de la mufa de bricheta, insa pe firul de (+) plus, se inseriaza o rezistenta de 220 ohmi.
  • Sursa Ultrasonica: Piezo
  • Volume: aprox 132 dB (A) la 3 m,
  • Consum in starea de veghe: 50 – 60 mA,
  • Temperatura de functionare: -15 – 85 grade C

 

Faptul care m-a determinat sa fac un asemenea dispozitiv a fost temuta mea frica de serpi. Inca din copilarie, aceasta frica o port ori unde ma duc cu cortul, fie la munte, fie la campie sau pe malul unei ape la pescuit sau agrement.

In Australia am reusit sa-i indepartez chiar si pe cei mai veninosi.

Pana nu demult s-a crezut in ideea ca serpii nu aud.

Cercetari recente au infirmat insa acest lucru. Serpii aud vibratiile din mediul inconjurator, iar cu limba detecteaza orice miros existent.

Cum aud serpii?

Mandibula sarpelui este un cilindru rigid, care la contactul cu solul (sau alte suprafete) „culege” vibratii pe care le transmite canalului cohlear din urechea interna unde vibratile provocate de sunete sunt transformate in impulsuri electrice si transmise creierului prin nervul auditiv. Asa aud serpii, chiar daca nu poseda „urechi” externe. Precizez faptul ca modalitatea prin care aud serpii se numeste auz prin conductivitate osoasa si se mai intalneste si la om.

Daca nu aveti o Mangusta, acel animal mic si iute care mananca serpi, va propun sa comandati un asemenea dispozitiv electronic de indepartare a reptilelor.

Acesta produce vibratii electromagnetice cu unda de suprafata, care receptionate de creierul reptilelor le produce o explozie (atac), de panica, facandu-le sa se indeparteze cat mai repede de locul respectiv.

Omul si sarpele au trait inca de la inceputul vietii pe acest pamant. Cine nu a auzit sau a citit in Biblie de sarpele care a indemnat-o pe Eva sa manance din pomul binelui si raului? Serpii i-au fascinat dintotdeauna pe oamenii care i-au venerat, adorat sau detestat, atribuindu-le caracteristici extraordinare.

Insa puterea si rapiditatea de actiune a veninului i-au infricosat si i-au determinat sa inventeze un numar enorm de leacuri pentru a se salva, cele mai multe iluzorii.

Insa Mustang Electronic prin creativitatea de care da dovada, ca intotdeauna, a produs un dispozitiv electronic care odata pus in functiune tine viperele sau alti serpi la distanta, protejand astfel o raza de 100 metri patrati de aceste reptile care in cazul viperelor, veninul lor extrem de toxic, poate fi mortal. De multe ori simtim nevoia sa iesim cateva zile din orasul sau localitatea unde avem domiciliu, sau dorul de munte, de aer curat, de izvoare cu apa limpede si rece, pur si simplu de natura. Inca de la plecarea de acasa trebuie sa va amintiti daca sunteti suficienti de pregatiti, pentru peripetiile ce va asteapta. Printre aceste peripetii pot fi intanirile cu viperele, sau daca aveti copii mici care consuma lapte, mirosul laptelui face ca serpii sa se apropie si chiar sa intre in cort sau in cabana unde a-ti campat. Chiar daca nu intra in habitatul vostru, e posibil sa stea in apropiere si intamplator sa calcati pe veunul. Atunci veti fi muscat cu siguranta. Serpii veninosi nu ataca omul daca nu sunt calcati sau necajiti.

SCURTA PREZENTARE

Alungarea si indepartarea reptilelor (serpi, soparle, aligatori, etc) este realizata de un dispozitiv electronic realizat de noi, cu eficienta foarte buna, pe o raza de actiune de 100 mp. Dimensiuni mici: rotund 110 x 30 mm sau dreptunghiular 90 x 70 x 50 mm. Dispozitivul emite ultrasunete cu o frecventa speciala, insuportabila acestor vietuitoare. Poate fi folosit langa casa, autoturism, cuseta, cort, in drumeti la munte, excursii in delta, tabere, la iarba verde sau chiar in curtea casei, unde exista fantani arteziene, piscine sau cascade artificiale, cand curtea sau gradina este cu multa vegetatie si sursa de apa sau umiditate ridicata. Aceste dispozitive functioneaza de 8 ani in tari ca: Egipt, Kenya, Sudan, Etiopia, Noua Guinee, Australia, Tasmania, Tunisia, Noua Zeelanda acum si in Romania. Cu mici modificari au dat rezultate pozitive la broaste, broaste testoase, crocodili si aligatori. Aceste dispozitive m-au aparat de acesti atacatori cand mi-am facut celelalte cercetari, prin salbaticii si locuri – putin umblate vreodata.

Principiul de functinare si montaj

Mai intai se pozeaza cablul de alimentare cu 9 Volti pana la locul unde dorim sa montam dispozitivul, apoi conectam mufa cablului dispozitivului la firele alimentatorului de tensiune, firul negru cu dunga rosie reprezinta (+) plusul, iar cel negru reprezinta (-) minusul. Daca se foloseste in zonele de locuit, se alimenteaza astfel:

Se introduce fisa cablului de 220 volti in priza. Se verifica dispozitivul prin ascultare atenta, unde trebuie sa auzim dupa aprox cateva secunde un sunet cu putin ecou care se stinge si se repeta dupa alte cateva secunde.

Montajul se va face pe un loc uscat, ferit de caderea directa a apei, altor substante, sau a ploii. Nu se va folosii in medii corozive sau explozive. Feriti-l de lovituri puternice. La montare se va tine seama de propagarea ultrasunetelor care nu trebuie sa aibe obstacole in calea lor. Pentru evitarea acestor inconveniente, montat dispozitivul la o inaltime fata de sol de aprox. 20 – 50 cm. Inainte de montare afumati integul perimetru cu o carpa de jur imprejur, cerinta obligatorie pentru vietuitoarele cu auz cohlear, din aceasta categorie facand parte si reptilele.

Ai nevoie de acest produs?
Contactează-ne!