MENIU

Moroșanu Adrian:
+40 727 603 890

Aparat pentru îndepărtarea moliilor

Iata ce ne-a convins sa facem acest aparat – Mustang Moll 01

… „Naftalina din comert nu mai are efect, in plus nu as suporta sa miros ca babele.

Nici pastilele de raid cu levantica sau molitoxul nu au functionat… pe moment ai senzatia ca ai scapat, insa la urmatoarea eclozare iar vad cate o molie in zbor.

Cojile de lamaie, pachet de tigari, frunzele de nuc, am citit ca nenorocitele pot suferi mutati genetice si devin un fel de narcomane… adica le plac naftalina si insecticidul… prizeaza levantica la micul dejun.

Degeaba am toata casa impanzita cu pliculete de raid, degeaba folosesc ulei de levantica, degeaba dau cu insecticid, ele tot intra pe geam, si eu nu suport sa nu deschid geamu…. sau sa imi usuc rufele in balcon. De pus plase nu pot sa pun, pentru ca nu ne lasa proprietarul sa facem modificari la termopane. Va rog poate gasiti o solutie, cum vad ca aveti pentru pasari, animale salbatice cartite, si cate si mai cate, acum totul e controlat de electronica, vad ca mai nou si deodorantul…”

S-a constatat ca liliecii pradatori prin emiterea de ultrasunete, indeparteaza o molie gri cunoscuta si ca molia tigru. De aici a plecat si cercetarea noastra.

In general moliile sunt atrase de diferite substante organice ca de exemplu: petele de mancare, de ulei sau de bauturi de pe haine care ridica riscul de aparitie a moliilor. De asemenea, transpiratia si urmele de epiderma ramase in tesaturi au acelasi efect. Moliile distrug tesaturile din lana, hainele din blana, casmirul si matasea acestea sunt doar cateva din materialele ce pot fi distruse de molii.

Mustang Electronic, find unul din detinatorii tehnicii electronice specializate in folosirea si propagarea undelor ultrasonice, a scos pe piata un aparat electronic cu un gabarit mic, cu alimentare pe baterie capabil sa emita pe o raza de 100 metri patrati. Acest aparat nu deranjeaza oamenii, nici animalele domestice sau de companie. Poate fi folosit fara grija unui incendiu in interiorul dulapurilor de haine, garderobe, vitrine, rafturi de magazin etc. De ce am spus indepartarea si nu distrugerea sau omorarea lor, nu ca sa fim acuzati de UE ca vrem sa starpim bietele insecte, dar moliile la maturitate, atunci cand ele sunt deja fluturi, numai otrava le mai poate da pedeapsa capitala. Aparatul realizat de noi este foarte eficient, prin faptul ca distruge ouale si larvele chiar si cele ascunse bine intre haine sau in locuri greu de patruns.

Fluturii maturi nu suporta ultrainalta frecventa (ultrasunetele) acestea parasind pentru totdeauna locul respectiv, chiar daca femela si-a depus acolo intre 100 si 250 de oua. Pentru ca trebuie sa stiti ca o singura femela depune atatea oua, pe materiale, acestea find amplasate la distanta unul de celalalt, fara a fi lipite. Evolutia embrionara dureaza aproximativ doua saptamâni, dupa care larvele eclozeaza, in conditii de mediu optime (umiditatea relativa a aerului sa fie de 70 %, iar temperatura cu valori cuprinse intre 25 s 30° C) si daca exista suficiente resurse de hrana, evolutia larvara pâna la transformarea in pupa dureaze aproximativ doua luni. Pentru transformarea in pupa, omida isi construieste un tub lung de panza, deschis la ambele capete, pe care il poarta cu sine pâna la momentul transformarii propriu zise.

Dupa metamorfoze eclozeaza fluturii adulti, care au niste mandibule vestigiale ale aparatului bucal, din aceasta cauza nemaiputându-se hrani. Speranta de viata a insectelor adulte este de aproximativ 12 zile pâna la maxim 18 zile. In medie apar doua generatii de molii pe an. Insa in veri foarte calduroase pot aparea pâna la 4 generatii. Omizile au mandibulele bine dezvoltate pentru masticat si rupt, cu care rod diferite textile, ce le servesc drept hrana.

Cu aparatul MUSTANG MOLL 01 nu mai au nici-o sansa!

Pretul acestui aparat este o nimica toata pe langa pretioasele creatii de vestimentatie, lenjerie sau costume populare pe care doriti sa le protejati. Cat de bogati ar fi unii, totusi cu molile nu se pot pune, daca n-au un astfel de aparat, haina din blana facuta cadou de X, este locul ideal pentru ivazia de molii. Sa recurgi la alte metode, depasite deja chiar si de molii, cum ar fi naftalina sau cine stie ce tutun de tigara – hai sa fim seriosi – frumoasele si scumpele noastre haine miros „coco channel” si acum ne cobaram la naftalina? Chiar ca… „mirosim ca babele” cele de pe vremuri bineinteles, sa nu le jignim pe cele de acum.

Mustang Electronic a facut efortul de a crea un astfel de aparat bun, eficient, functionare garantata si pe care I-am numit MUSTANG MOLL 01, dumneavoastra urmeaza sa-l cumparati! 

Moliile de haine au creierul si ochii compusi bine dezvoltati, acestia sunt deosebit de sensibili la miscare: daca incercam sa ne apropiem de un fluture, acesta observa extrem de rapid miscarea. Am observat in testele de laborator multe comportari ciudate, ca de exemplu lepidopterele au o vedere agera, dar multe specii de molii pot detecta si ultrasunetele emise de generatore sau lilieci, care se hranesc cu molii de noapte. Unele chiar si-au dezvoltat un sunet special care bruiaza „radarul” si ii face sa judece gresit pozitia moliei.

Sunt fricoase la frecentele ultrainalte, locuiesc intre chingile mobilierului tapitat, carpete, haine, covoare, depozite sau stocuri de lana, blanuri, perii de animale, pasle de pian ba chiar le-am gasit la bentita palariilor de dama.

Atunci cand se lasa vazuta o molie, falfaind in felul ei in zigzag, sa stiti ca neaparat trebuie sa luati un aparat de alungat moliile de la Mustang Electronic – MOLL 01.

De obicei masculii zboara mai agale si mai la vedere, in timp ce femela depune intre faldurile de imbracaminte vreo 40 – 50 de oua care se clocesc, iar la caldura fina a hainelor vor iesi cam tot atatea larve dupa 4 – 10 zile vara si 3 saptamani iarna. Aceste larve se vor hranii pana la maturitate cu hainutele dumneavoastra dragi. Molia adulta traieste aproximativ intre 65 – 90 de zile.

Mustang Electronic a produs incepand cu luna aprilie 2010 inca doua tipuri de aparate impotriva moliilor, cu aceiasi carcasa asemanatoare Mustang Moll 01, dar cu alte caracteristici tehnice modificate pentru ferestre Mustang Moll 02 si spatii mari precum magazinele de haine second-hand, fabrici de prelucrare a lanei si blanurilor.

– Mustang Moll 03. Ultimele doua au posibilitatea alimentarii lor de la 230 Volti, printr-un alimentator specia stabilizat. Acesta se comercializeaza separat.

Cumparati acum si garderoba dumneavoastra ramane intreaga.

Comenzile le puteti face pe adresa de e-mail afisata pe prima pagina, specificati daca doriti aparatul impreuna cu alimentatorul stabilizat de 9 Vcc. Eficienta maxima in cel mult doua saptamani de la punerea in functiune.

DE RETINUT:

Moliile devin vizibile doar dupa ce au iesit din oua, dar adevaratii raufacatori sunt de fapt larvele.

– In camarile de alimente, moliile napadesc nucile, painea uscata, faina, cacaoa si ciocolata.
– In dulapurile de haine, rod lana, penele si blanurile. Si in mod deosebit sunt atrase de rufele murdare.

FITI PREVAZATORI:

 • Pastrati – pe cat se poate – alimentele in borcane etanse (cu inel de cauciuc).
 • Alimentele atacate devin lipicioase, fac cocoloase si sunt pline de un fel de urzeala alba. Aruncati-le imediat!
 • Aerisiti regulat hainele, intorcand pe dos buzunarele si scuturandu-le bine.
 • Bagati in frigider hainele afectate, impachetate intr-o punga de plastic, si spalati-le ulterior (frigul omoara larvele si ouale).
 • Goliti dulapurile si stergeti-le temeinic.

Dispozitivul Mustang Moll 01 are raza de actine > de 100 metrii patrati. Se alimenteaza fie dintr-o baterie de 9 V (6 LR 61, MN 1604) existente in comert. Alimentarea din aceste baterii este una costisitoare, prin pretul ridicat a baterilor sau cel al acumulatorilor de aceeasi tensiune. Alimentarea din baterii sau accumulatoare reincarcabile este de scurta durata, deoarece tensiunea de 9 Volti este descarcata intr-un timp scurt, depinde si de „marca” bateriei. Se stie ca daca tensiunea scade sub 9 Volti, atunci poate scadea si freventa de lucru a dispozitivulu electronic pe ultrasunete.

Pentru a elimina acest inconvenient, este bine cand achizitionati acest dispozitiv electronic de alungat fluturii de molii si de distrugere a oualor si larvelor acestora, sa achizitionati si un alimentator special de tensiune stabilizata, cu folosire la reteau de tensiune direct la priza de 230 V a locuintei dumneavoastra. Acest alimentator furnizeaza la iesire o tensiune constanta de 9 Volti, suficienta pentru functionarea dispozitivului Mustang Moll 01 – in conditii foarte bune de functionare.

Inainte de montarea acestui dispozitiv Mustang Moll 01, trebuie sa incepeti cu „sursa de focar” sau de inmultire a moliilor. Aceasta fie ca e vorba de un dulap cu haine, fie ca e o banala punga de faina sau alte alimente dir camara, puneti dispozitivul acolo prima data. Legati alimentarea la sursa de alimentare, la care acesta functioneaza din primul moment. Daca ascultati cu atentie, veti constata ca din cand in cand se va auzi un sunet inalt care se pierde lent, odata cu aprinderea unui led rosu, care se repeta. Acesta este semnul ca dispozitivul functioneaza corect. In zona focar, dispozitivul trebuie mentinut aproximativ 2 saptamani de la punerea sa in functiune, dupa care mutati pe dulap, in camerele unde a-ti vazut primele molii, sau langa fereastra deschisa, unde moliile pot veni in zbor de la vecini.

Nu sperati ca daca dispozitivul are 100 de metrii patrati raza de actiune, va protejeaza intreaga locuinta dintr-ur singur loc de unde l-ati instalat, deoarece locuinta are pereti despartitori, usile le mai inchideti sau exista si alte obstacole prin care frecventele ultraacustice nu pot patrunde. De aceea trebuie schimbat locul dispozitivului.

Respectati cateva reguli importante de intretinere:

 • nu alimentati cu alte surse si nu inversati polaritatea,
 • nu loviti dispoziuvul, ferit-l de socuri puternice,
 • nu-l folositi in medi umede sau foarte reci,
 • nu acoperiti orificiile de emitere a untrasunetelor de pe supratata dispozitivului,
 • nu-l lasati la indemana copiilor
 • folositi-l doar pentru moliile de haine sau de alimente.

Ai nevoie de acest produs?
Contactează-ne!