MENIU

Moroșanu Adrian:
+40 727 603 890

Alarmă la ruperea firului

Protejează un perimetru de campare cu cortul împotriva animalelor sau a hoților din vecinătate

 1. Pentru o supraveghere automată a unei proprietăți, sau a unui loc de campare în mijlocul naturii, Mustang Electronic a realizat o alarmă cu semnalizare acustică la ruperea firului. Fir care înconjoară locul de jur împrejur și va anunță la rupere, apropierea unui animal periculos sau a altui „musafir nepoftit”, alarmă se declanșează mărindu-vă vigilența și atenția acestor musafiri.

Caracteristici de funcționare:

–   tensiune de alimentare: + 12V din acumulatorul auto sau alimentator;
–   intrare în stare de veghe în circuit închis (fir continuu):
–   intrare în stare de alarmare ( fir intrerupt );
–   legătură de intrare e făcut cu fir de cupru cu izolație de vinilin;
–   lungimea firului poate fi de la 1m până la 1 Km.

Punere în funcțiune:

Alarmă se montează într-un loc ușor de auzit. Se alimentează de la 12 volți dintr-un alimentator stabilizat sau din bateria auto. Se asigură că întrerupătorul de pornit / oprit este în poziția OPRIT, ledul albastru stins. La mufa de intrare se introduce mufă jack cu cele două fire roșii de care se leagă capetele firului care înconjoară perimetrul respectiv.

Firul izolat și subțire, este firul care pleacă de la alarmă înconjoară perimetru și se întoarce iar la alarmă. Acesta pe timpul funcționarii alarmei dacă se întrerupe oriunde, alarma se v-a declanșa imediat chiar dacă firul se reface, alarma v-a continuă să emită sonor. Ea nu se poate dezactiva decât la resetare prin apăsarea butonului RESET.

Firul care înconjoară perimetru, fiind izolat, se poate înfășură după plasa de gard, prin plasa de gard, dat o spiră după un cui sau după stâlpișorii puși de jur împrejurul locului de campare.

Verificarea înainte de montajul final:

Se alimentează la 12 volți respectându-se polaritatea ( firul cu dungă roșie este întotdeauna plusul (+) celălalt de culoare negru simplu este minus (-). Inversarea din greșeală poate duce la distrugerea alarmei. Se înfige mufă jack cu firele roșii – unite între ele. Se pornește alarmă din întrerupătorul pornit/oprit, ledul albastru se va aprinde, din acest moment alarma este în supraveghere. Dacă se desfac firele roșii de la mufa jack simulând ruperea firului ce ar înconjura perimetrul de supravegheat, alarma întră în acțiune emitând un semnal acustic intermitent. Dacă se încearcă unirea firelor la loc, alarmă nu se va întrerupe până nu va fi apăsat butonul Reset. Dacă prin apăsarea butonului de Reset nu se oprește înseamnă că contactul de continuitate al firelor roșii nu sunt perfect strânse sau lipite.

La gardurile electrice sau a gardurilor din sârmă sau de lemn

2. Pentru o supraveghere automată a unei proprietăți, sau a unui loc de campare în mijlocul naturii, Mustang Electronic a realizat o alarmă cu semnalizare acustică la ruperea firului. Fir care înconjoară locul de jur împrejur și va anunță la rupere, apropierea unui animal periculos sau a altui „musafir nepoftit”, alarmă se declanșează mărindu-vă vigilența și atenția acestor musafiri.

Caracteristici de funcționare:

–   tensiune de alimentare: 220V din rețeaua electrică;
–   intrare în stare de veghe în circuit închis (fir continuu):
–   intrare în stare de alarmare ( fir intrerupt );
–   legătură de intrare e făcut cu fir de cupru cu izolație de vinilin;
–  lungimea firului poate fi de la 1m până la 1 Km.

Punere în funcțiune:

Alarma se montează într-un loc ușor de auzit. Se alimentează de la 220 volți din rețeaua electrică. Se asigură ca întrerupătorul de pornit / oprit este în poziția OPRIT, ledul roșu stins. lar cele două fire „ieșire gard elec.” se leagă capetele firului care înconjoară perimetrul respectiv. 

Firul izolat și subțire, este firul care pleacă de la alarma care înconjoară perimetru și se întoarce iar la alarmă. Acesta pe timpul funcționarii alarmei dacă se întrerupe oriunde, alarma se v-a declanșa imediat chiar dacă firul se reface, alarma v-a continuă să emită. Ea nu se poate dezactiva decât la resetare prin apăsarea butonului RESET.

Firul care înconjoară perimetru, find izolat, se poate înfășură după plasa de gard, prin plasa de gard, dat o spiră după un cui sau după stâlpișorii puși de jur împrejurul locului de supravegheat.

Verificarea înainte de montajul final:

Se alimentează la 220 volți. Se pornește alarma din întrerupătorul pornit/oprit, ledul roșu se va aprinde, din acest moment alarmă este în supraveghere. Dacă se desfac firele ce înconjoară perimetrul de supravegheat, alarma intră în acține emitând un semnal către releul încorporat. Dacă se încearcă unirea firelor la loc, alarma nu se va întrerupe până nu va fi apăsat butonul Reset. Dacă prin apăsarea butonului de Reset nu se oprește înseamnă că, contactul de continuitate al firelor ce înconjoară gardul nu sunt perfect strânse sau lipite.

Ai nevoie de acest produs?
Contactează-ne!